top of page

Markalaşma sürecinde öngörülemeyen eksiklik: BÜTÜNLÜK


Çok fazla moda, güzellik, dekorasyon ve verdikleri hizmetler alanında marka olmak isteyen, marka çıkarıp da bir eksiklik var nedir diyen, yolda tıkanan, markasını geliştirmek adına kendisini ve bakış açısını değiştirmek & genişletmek isteyen kişisel markalar ile konuşuyorum. Hepimizin karşılaştığı bu tanıdık hissiyatı ve tıkanmadaki soru işaretlerini gelin birlikte tamamlayalım.

Her sektörünün dinamikleri farklıdır ve en öncelik sizin sektörünüzün dinamikleri, değişen dünyanın ihtiyaçları neler ve sizin elinizdekiler ile bunu karşılama değerlerinizin artısı = eksisi neler onu tanımlamak gerekir.

Herhangi bir marka tıkanıklığında, ulaşılmak istenen noktayı hayal ederken mevcut durumumuzun ve günümüz koşullarının gerçekleri ile uyum sağlayamadığımızda, hepimizi bir panik sarıyor. Tam analiz edemeden ani kararlar vermek durumunda kalıyoruz, markamız hemen satsın istiyoruz, hemen sonuca odaklanıyoruz maalesef surece değil.

Peki süreçler nasıl tasarlanır?

Tasarım yaşantımızın her noktasında, adımımızı dışarı atmamızla başlayan, her olayda, hayatımıza giren her kişide, bizim yolculuğumuza yön veren en önemli öğe. İnsan tasarımı, marka tasarımı, mekan tasarımı, doğa tasarımı, sanat tasarımı tüm bilinçaltı ya da üstüne attığımız hayattan kareleri oluşturuyor. Tasarımlarda karşımıza çıkan tüm bu renk, karakter, slogan, motto, manifesto ne istediğimize dair kendi kişisel markamızda ya da markalarımızın yolculuğunda, karşımıza çıkan bir işaret. Bu işaretleri doğru okuyarak ve doğru stratejiyi kurarak, bütünsel olarak hepsini görebilip uyum içerisinde harmanladığımızda oluşturmak istediğimiz markayı oluşturuyoruz, ve aslında kendimizi yaratıyoruz. Ama işaretleri bazen o kadar okuyamıyoruz ya da görmek istemiyoruz ki, iste tıkanıklık buradan geliyor.

Uyum ve bütünlük, öncelik kişisel markamızda ve yarattığımız markalarda, en baş tacı edilmesi gereken değerdir.


Anlatacağınız hikayelerde öncelik ‘kendimiz’ olalım.


Her markanın bir hikayesi, dinletecek bir hedef kitlesi, dünyada kendini konumlandırdığı bir noktası, iletişim kuracağı platformları, kendini paket olarak pazarlayabileceği ambalajı, tüm bunlar ile sadece kendine «HAS» benzersiz değer önerisi VEEE duygu aktarımı olan deneyimleri olmalıdır. Bütünlük ve uyumu gözden kaçırmayalım, sürüde en sondan gelen siyah ördek yavrusu mu olalım ? 







50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page