top of page
Yazarın fotoğrafıJülide Şakar

Kişisel Markanızın Renklerini 3 Adımda Keşfedin


Renk, özellikle dijital çağda güçlü bir markalama aracıdır. Şirketler, ürünler, üniversiteler, spor takımları ve dernekler tarafından, marka özelliklerini güçlendirmek ve müşterileri arasında tutarlı olarak  kolaylıkla hatırlanabilmek için kullanılır. Bu tanınmış markaların renklerini isimlendirelim mi?

IBM

Mc Donalds

Meme Kanseri Bilinçlendirme Kampanyası

Bu markalar ve dünya üzerindeki tüm başarılı organizasyonlar, renk yoluyla iletişim kurmanın önemini biliyor. Renk, bir şirketin kurumsal marka kimliğinin bir öğesidir ve ilkeler kişisel markalaşma için aynıdır. Kariyer odaklı bir profesyonel olarak, kendi Kişisel Marka Kimliğinize (KMK) ihtiyacınız vardır, böylece sosyal medya profillerinizi ve ideal imajınızı aynı çizgide tutabilirsiniz. KMK’nız yazı tiplerinden, fotoğraflardan, kısa açıklamalardan ve evet renklerinden oluşur. Bu blog yazısında, bu son öğeye odaklanacağım çünkü bu temel unsurların başında geliyor.

Renk önemlidir çünkü renk duyguları uyandırır. Markanızın rengini seçmek için, önce otantik kişisel marka özelliklerinizi anlamanız gerekir. Sonuçta, kişisel markanın ilk adımı markanızı ortaya çıkarmak ve tanımlamaktır. Bu özellikler hakkında netleştikten sonra, tek tek renklerin marka kişiliğini anlamanız gerekir, böylece o kişiliği en iyi ifade eden rengi seçebilirsiniz. Farklı renkler farklı niteliklere sahiptir, bu nedenle en çekici kişilik özelliklerinizi güçlendiren bir renk seçmeniz gerekir.




1. Adım: Marka renginizi belirleyin

Renk çemberinin altı rengine (üç birincil ve üç ikincil) bir göz atın ve aşağıdaki açıklamaları kullanarak markanızı en iyi ifade eden rengi belirleyin.  Seçtiğiniz renk, yaratmak istediğiniz algının ilettiği bir mesaj  olabilir  ya da öz imajınızla uyumludur.  Hangi senaryonun sizin için geçerli olduğu önemli değildir. Yapmamanız gereken şey birden fazla renk seçmek. İki veya daha fazla renkle hatırlana bilirlik ve anında tanıma oluşturmak zordur. En son Marka Yöneticiliğini yaptığım Hollandalı şirketin CEO’su hep bordo kırmızı çorap giyerdi.

Kırmızı: Güç, iktidar, arzu, aşk, enerji, kararlılık, eylem, tutku ve cesaret verir ve iştah açar. Marka rengi olarak kırmızıyı kullanan kuruluşlar arasında Coca Cola, Lego, Nissan , Harvard, Netflix, YouTube, Tat, Tamek

Mavi: Zeka, güven, sadakat, bütünlük, barış, otorite, gerçek, güven, güvenilirlik ve bilgelik. Marka rengi olarak maviyi kullanan kuruluşlar arasında Ford, AXA, IBM, Intel, Pfizer

Sarı: İyimserlik, pozitiflik, ışık, güneş ışığı, enerji, sevinç, mutluluk, vizyon ve dikkat. Marka rengi olarak sarı kullanan kuruluşlar arasında IKEA, National Geographic, Ferrari, Shell, Post-it

Yeşil: Büyüme, yeniden doğuş, doğa, bahar, barış, iyimserlik, şans, çevre, şifa, gençlik ve rahatlama. Marka rengi olarak yeşili kullanan kuruluşlar arasında Starbucks, Body Shop, Land Rover bulunur.

Turuncu: Enerji, verimlilik, cesaret, güç, rekabet, kararlılık, canlılık, kuvvet ve güç.  ING Bank, Fanta, Harley-Davidson,

Mor: Onur, servet, hırs, lüks, maneviyat, büyü, gizem, ilham, telif ve rekabet. Marka rengi olarak mor kullanan kuruluşlar arasında, Fedex, Milka ve Yahoo!

 

2. Adım: Renginizi dijital kimliğinize uygulayın

Renginizi öğrendikten sonra, çevrimiçi marka topluluğunuz tarafından görünür hale getirmeniz gerekir. Şirketlerin marka renklerinin tutarlı kullanımından elde ettikleri avantajları elde edebilmeniz için tüm harici iletişimlerinize tutarlı bir şekilde uygulayın. Bu, LinkedIn geçmişiniz, e-posta imzanız ve varsa web siteniz dahil olmak üzere tüm sosyal medya profillerinize renk eklemeniz gerektiği anlamına gelir.


3. Adım: Renginizi kendinizde uygulayın

Marka renginizi gerçek dünyada da özgürce kullanın – ofisinizde, ekran koruyucunuzda, telefon kapağınız, evrak çantanızda ve elbette gardırobunuzda. En son Marka Yöneticiliğini yaptığım Hollandalı şirketin CEO’su Patrick hep bordo kırmızı çorap giyerdi.

Bunun gerçek bir konuşma başlatıcısı olduğunu ve samimi bir ortam yarattığını söylüyordu.

Dikkat etmeniz gereken konu. Şirketiniz adına iletişim kurarken, renkleri de dahil olmak üzere tüm kurumsal marka kimliğini kullanmalısınız. Düşünce liderliğinizi oluştururken, ağınızla bağlantı kurarken ve sizi farklılaştıran diğer bireysel eylemlerde bulunurken kişisel marka renginizi kullanın.

Kişisel markanızı hayata geçirmenin zamanı geldi. Kişisel renginiz seçin ve bunu Kişisel Markanıza uygulayın!

 

46 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page